fredag 27 juli 2018

Förändringens tid

Under senare år har skallet mot jordbruket ökat.
Det har inte funnits någon hejd på allt negativt som jordbruk åstadkommer och skall åtgärda. Från påstådda miljöproblem (Algblomning, klimatproblem och miljöfarlig verksamhet) till meningslös ekonomisk verksamhet.
Lantbrukets "egen" organisation har under åren backat undan och medlemmarna (och ordföranden) har fått utstå märkliga påhopp av kända debattörer.
Politiken har löpt amok genom nya konfiskatoriska lagar inom både djurhållning och vattenbruket.
Resultatet har blivit att nu i torkans spår så uppmärksammas andra problem av korrupt natur. Jordbruksverkets hantering av djurregistret som offentlig handling. Som skapat oligopolliknande funktioner inom slakten.

Tonen skärps hos lantbrukarna. Vad är problemet - egentligen? Reaktionen hos lantbrukarna är akut i torkan, men om man inte tar i de långsiktiga felen så förändrats inget! Som Stefan Gård beskriver det.

Därför att det nu är en förändringens tid. STÄLL KRAV! Inga böner om "Köp svenskt".
Verkligheten visar hur det är: /godseltunnorna-viktiga-i-kampen-mot-branderna//bondernas-godseltunnor-hyllas-av-de-franska-brandstyrkorna/

3 kommentarer:

  1. ”Inga böner om köp svenskt” - som man ibland kunde se sprejat på en del betongfundament utefter våra vägar, ”Gud har böner”, och som någon skämtare ofta ändrat till - Gud hör bönder. Men med tanke på vädret så gör han tydligen inte det. Eller är det bara en påminnelse om Bibelns sju svåra år, eller en test a la Job?

    Job är en mytologisk gestalt i Bibeln som utsätts för Guds prövningar genom att Satan tillåts ta ifrån honom hans rikedom, barn och allt.

    SvaraRadera
  2. Gud kanske hör bönder, ibland...

    SvaraRadera