tisdag 9 maj 2017

Halalslakt

I Sverige diskuteras djurskydd i alla dess former.
Djurskyddsföreskrifterna blommar ut i en mängd detaljrika former och myndigheterna straffar djurägare för bagateller eller rena påhitt för att tillfredsställa djurskyddsopinonen.

Allt större del av maten som konsumeras är importerad. Även charkvaror av alla de slag. Utan att det diskuteras alls. Men givetvis vet alla hur det ligger till. Men ingen vill ta i detta då det är politisk dynamit. Så därför fortsätter man att diskutera den allt mindre svenska djurhållningen och de svenska reglernas funktion. Och kräver ständigt mer styrning och kontroll och samhällsrepressalier. Trots att det redan, sedan länge, hanterats utan någon rättssäkerhet utan blivit rena rättsövergreppen mot svenska medborgare.
Medan man släpper igenom produkter som absolut inte följer svenska regler, inte ens ett minimum!

I nedan länkad artikel nämns inte svensk lag och svenska regler runt slakt. Men halalslakt och kosherslakt enligt de religiösa principerna, utan bedövning, är inte tillåtna enligt svensk lag sedan minst hundra år tillbaka. Den sista meningen i artikeln borde haft Sverige med också: "Countries including Denmark, Switzerland and New Zealand already prohibit unstunned slaughter."
http://www.independent.co.uk/news

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar