torsdag 29 juni 2017

Reaktioner på jordbrukspolitiken

Nu är mycket av Livsmedelsstrategin publicerat. De närmast sörjande har fått klart för sig vad detta kommer att innebära. Spänningen inför framtiden släpper och vardagen tränger sig på. 

LRF har fått en ny ordförande. Som tycks vara en försiktig general. Måhända att LRF gått in i en ny fas? Där ett kvarts sekel av politiskt korrekt agerande kanske blir mindre korrekt?! För att medlemsfallet måste ha satt sina spår i den nya ledningens framtidsscenario. 

Men, precis som vid tidigare jordbrukspolitiska beslut, kommer LRF-medlemmar och "ickemedlemmar" att agera och inte minst reagera på den "nya" jordbrukspolitiken. De uteblivna löftena  i Livsmedelsstrategin - till lantbruket - kan tolkas som att CAP står inför en stor förändring då hela Europeiska Unionen är i gungning. Även om de närmaste årens europeiska industriekonomi tycks ljus. Därför kan ytterligare ekonomisk strypning av CAP ske till förmån för andra politiska behov inom EU. Dessa olika bedömningar och avvägningar måste varje bonde sätta upp för de närmaste årens egna aktiviteter och beslut. Men det sker nog. Även om det kanske inte är medvetet. Som i nedan bloglänk: bonde-pa-riktigt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar