tisdag 14 januari 2014

Ur Familjejordbrukarnas Tidning nr 5 år 2013


Det samhällsfarliga Jordbruksverket

En titt på jordbruksverkets hemsida väcker kusliga aningar om vad detta statliga verk, som råder över vår matproduktion, består av för styre.
När vi gör en analys över den samhällsfarliga nedmontering av vår svenska matproduktion blir man misstänksam över den rigida lagstiftning som tvärt emot all branschkunskap förföljer våra allt färre animalieproducenter med för djurhållning fullständigt förödande tillämpning och lagstiftning, som inte har med av tidigare tillämpad forskning och beprövad erfarenhet att göra.

"Vi stärker den gröna sektorn för ett hållbart samhälle", står det att läsa på en grön vinjett överst på sidan som beskriver Jordbruksverkets djurskyddsråd.
"För att stödja i arbetet med djurskyddsfrågor har Jordbruksverket ett djurskyddsråd. Rådet har till uppgift att fungera som rådgivande organ i djurskyddsfrågor och att vara ett forum för informationsutbyte."
Vidare står det: "Målet är att bidra till att driva utvecklingen inom etik och forskning inom djurskyddsområdet. Rådet kan också initiera undersökningar, rapporter, möten och seminarier samt föreslå handlingsplaner och djurskyddsfrämjande åtgärder.

Rådets sammansättning

"Rådet ska vara allsidigt sammansatt och omfattar representanter för myndigheter och organisationer. För närvarande består djurskyddsrådet av representanter från Sveriges lantbruksuniversitet, Förbundet Djurens rätt, Djurskyddet Sverige, Lantbrukarnas riskförbund, Länsstyrelserna, Sveriges veterinärförbund, Djurskyddsinspektörernas riksförbund och Jordbruksverket. Dessutom har Helena Röcklinsberg (djuretiker) och Per Jensen (professor i etologi på Linköpings universitet) personliga mandat.

Ordförande för rådet är Jordbruksverkets djurskyddschef Helena Kättström. Rådet har möten fyra gånger per år."


Vid analys av rådets sammansättning blir jag förskräckt över att landets två största djurrättsorganisationer och landets djurskyddsinspektörer är med och har inflytande över vår viktigaste näringsgren, vår animalieproduktion.
Att dessa extrema särintressen som är fullständigt befriade från samhällsansvar och hänsyn till människor och dessutom stöttade av Sveriges veterinärförbund, som öppet vid seminarium i Rosenbad genom Johan Beck-Friis yttrade att "människan kan vi inte ta hänsyn till."

Vi måste därför utgå från att Myndighetssverige lever med samma inställning till oss medborgare!

GAS

(Notera den ovanliga presentationen av LRF i rådet.)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar