söndag 25 juni 2017

Två steg framåt och ett steg bakåt

Vid genomläsning av utredningen och förslaget om "sanktioner i livsmedelskedjan" blev många som är sysselsatta i "primärproduktionen", som jordbruket kallas ibland, rent förskräckta. De krav och straffåtgärder som föreslogs kommer att innebära att det blir rena ekonomiska hasarden att överhuvudtaget syssla med jordbruk inom livsmedelssektorn då risken att drabbas av "effektiva sanktioner" för bagateller och få evigt näringsförbud via djurförbud är uppenbart!

Underlaget har tidigare redovisats här och bör verkligen läsas igenom noga av den som funderar på att satsa på "primärproduktionen": http://familjejordbrukarna.

Så kan man läsa om Jordbruksverkets remissvar i frågan. SJV inser klart riskerna för "primärproducenten" men älskar frågan då det gynnar kontroll och byråkrati. Inser "primärproducenterna" den stora faran med en stärkt byråkrati, en modern politruks ständiga besök och kontroller i sin verksamhet?

Som en påminnelse om hur illa skött försvaret för "primärproduktionen" varit under åren bör "primärproducenterna" påminnas om den politiska och ideologiska skillnaden mellan "primärproducenter" och andra företagare/producenter i samhället! Vilket de flesta "primärproducenter" inte har en aning om.

För den som blir upprörd över eventuella framtida övergrepp bör detta och detta vara något att fundera över.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar