onsdag 14 maj 2014

Marit Paulsen och Bönderna

Saxat ur Små- och Familjejordbrukarnas Tidning nr 2 2014:

 

Tittade  på en EU-information med kandidater inför röstningen till EU-parlamentet, där Marit Paulsen deltog. Varför ser det ut som det gör för de svenska bönderna förklarade Marit Paulsen, när hon förklarade att det vart lätt för EU-parlamentarikerna att förhandla med LRF. Men hon uttryckte en sur nuna när hon förklarade hur det var att förhandla med José Bové.


De svenska bönderna har José Bové att tacka för att de fortfarande kan hanka sig fram på de svenska gårdarna!


Hade Marit Paulsen och de övriga svenska EU-parlamentarikerna bara haft LRF att förhandla med hade det svenska jordbruket varit ödelagt för många år sedan.


I och för sig , hade det kanske varit det bästa om bönderna drivits bort från sina hemman och blivit uteliggare i Stockholm. Marit Paulsens envisa kampför att få bort EU-stöden för de svenska bönderna lär hon fortsätta med tills det bara blir några stycken djurfabriker kvar, som enligt förlegad sovjetisk modell likt reliker får till uppgift att fungera som symboler för det svenska jordbruket.


Det genuina familjejordbruket tycks vara ett rött skynke för Marit Paulsen och de övriga EU-parlamentarikerna!


Det tycks föresväva dem att om de bara får styra över gårdsstöden till industrijordbruken så blir det bättre och att regeringen får mer EU-pengar att leka med i det som de kan kalla "landsbygdsutveckling".


Sverige utmärker sig på alla sätt som en avfälling fjärran från den gemensamma EU-marknaden. Tänk bara på Belgisk Blå. Den rasens positiva egenskaper med ett högre avräkningspris, får de svenska bönderna inte ta del av annat än om de köper nötkött av hög kvalitet i affären. Då får de kött från rasen Belgisk Blå, men de får inte ha dem i sin besättning. Tack vare Marit.


Vad Marit Paulsen har uträttat mycket för Sveriges bönder.

 

GAS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar